detector.media
27.04.2022 15:37
Росія не розглядає обмін Медведчука
Росія не розглядає обмін Медведчука
Медведчук просив обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Дмитро Пєсков, речник російського диктатора Володимира Путіна, заявив, що Росія не розглядає можливість забрати нардепа Віктора Медведчука в обмін на визволення українських військових.

«Про це мова не ведеться», – цитує Пєскова російська пропагандистська агенція «РИА Новости».

18 квітня заарештований нардеп Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Президент Зеленський вже пропонував Росії обміняти Медведчука на українських полонених. Однак Росія відмовилась від ідеї обміну, мовляв, у Медведчука немає російського громадянства, і він є іноземним політичним діячем.

24 лютого підозрюваний у держзраді нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного «Придністров'я», а потім до РФ. Однак  доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Читайте також: 

16 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував Медведчука без права внесення застави. 

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід  йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Скріншот відео: СБУ/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY