detector.media
26.04.2022 19:49
Прем’єра стрічки «Вавилону’13» «Крихка пам’ять» відбудеться на Краківському міжнародному кінофестивалі
Прем’єра стрічки «Вавилону’13» «Крихка пам’ять» відбудеться на Краківському міжнародному кінофестивалі
Стрічку Ігоря Іванька, який є учасником об'єднання кінематографістів, створено за державної підтримки. Цей повнометражний авторський проєкт – з етапу роботи громадської організації, яку вона вела до початку повномасштабної війни в Україні.

Прем’єра фільму «Крихка пам’ять» відбудеться на Краківському міжнародному кінофестивалі, що триватиме з 29 травня по 5 червня. Також у цей період стрічку побачать глядачі форуму Docaviv у Тель-Авіві. Про це повідомляється на сторінці об'єднання у фейсбуці.

Це знаковий фільм для «Вавілону’13»: фінансову підтримку проєкту надали в Держкіно та Українському культурному фонд – у 2019-му, коли УКФ тільки починав фінансувати кіновиробництво. Пізніше фільм підтримав і Словацький аудіовізуальний фонд.

Робота над стрічкою тривала п’ять років.

У ній кінорежисер Ігор Іванько розповів історію свого діда, який тривалий час фільмував на Одеській кіностудії. Свого часу стрічки кінооператора Леоніда Бурлаки були популярними. Зараз вони забуваються, а сам кінематографіст втрачає пам’ять. Збереженням доробку дідуся починає займатися його онук.

«Історія про те, як випадково знайшовши архів діда, що страждає на хворобу Альцгеймера, Ігор починає збирати все, що було пов’язане з дідовим життям, поки дід ще пам’ятає його», - йдеться в заявці проєкту.

Творча група фільму:

Режисер та автор сценарію – Ігор Іванько.

Співавторка сценарію та креативна продюсерка – Марія Пономарьова.

Продюсер(к)и – Олександра Братищенко, Марія Пономарьова, Ігор Іванько та Пітер керекеш.

Режисер монтажу – Ігор Косенко.

Звукорежисерка – Каріна Режевська.

Композитори – Микита Мойсеєв, Марек Пячек.

«Вавилон'13» — неформальне кінооб'єднання з виробництва документального кіно, до якого під час Революції Гідності долучилися українські режисери та оператори. Це Володимир Тихий, Іван Сауткін, Крістіан Жерегі, Лариса Артюгіна, Роман Любий, Юлія Гонтарук, Юлія Шашкова, Олександра Чупріна Костянтин Кляцкін Марія Пономарьова, Дмитро Сухолиткий-Собчук та інші.

Першим спільним відео була робота «Prologue», що її було записано на Михайлівській площі 30 листопада 2013 року. Відтоді кінематографісти почали ділитися документальними відеозаписами і роботами на сторінках соцмереж. Саме завдяки їм міжнародна спільнота отримала повне уявлення про те, що насправді відбувалос яна Майдані.

Перший документальний фільм об'єднання, «Сильніше, ніж зброя», вийшов уже у листопаді 2014 року. Його було оголошено першою колективною роботою українських документалістів.

Фото Леоніда Іванька – з фейсбук-сторінки проєкту «Крихка пам’ять»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY