detector.media
Інна Сергієнко
Орест Білоскурський
«Детектор медіа»
27.04.2022 16:07
Хто зараз рекламується на російському телебаченні
Хто зараз рекламується на російському телебаченні
Чи є в ефірі центральних російських телеканалів реклама великих міжнародних брендів?

Після матеріалу про потенціал реклами на українському телебаченні в час війни нам стало цікаво поглянути, які бренди зараз рекламуються на російських телеканалах. Перш за все, звісно, перевірити, чи залишились там міжнародні бренди, за вихід яких із російського ринку завзято бореться Україна. Тож ми два дні дивились центральні російські телеканали, фіксуючи рекламу.

Мусимо підтвердити: все погане, що кажуть про російське телебачення, — правда. Це телебачення заслуговує на реальні санкції, а його трансляція має бути обмежена в цивілізованому світі. Бо навіть на людей, які мислять критично й володіють правдивою інформацією, російська пропаганда діє. Зараз ми працюємо над опитуванням росіян щодо їх уявлень про війну і ставлення до того, що відбувається. Готуючись, отримуємо чимало коментарів у дусі «Навіщо їх опитувати? Кому це цікаво?» Але ми вважаємо, що краще знати точно, ніж гадати. Результатами обов’язково поділимось із читачами «Детектора медіа».

Отже, перша група компаній, які рекламуються — це сервіси: «Домклік», «Суточно.ру», Wildberries, «Ozon.ру», Aliexpress, «Петрович», «Сравни.ру», «Циан», Avito, «Скилл бокс», «ЛаМода», «Финуслуги», «Ситидрайв», «Ситилинк», «ЯндексМаркет».

Друга група — банки: «ПСБ банк», «Сбербанк», «Альфа-банк», «ВТБ-банк», «Уралсиб», «Тинькофф» і «Газпромбанк». Банки займають близько 20% рекламного часу на центральних російських телеканалах.

Третя група — радіостанції, які зараз активно рекламуються, адже якраз іде поточний замір рейтингів радіо. Це «Европа плюс», «Русское радио» і NRG.

Четверта група — зв’язок: МТС, «Билайн» і «Ростелеком».

П’ята велика група — ліки: «Аплервей», «Момат рино», «Микодерим», «Магнелис Б6», «Танакап» і Reneval.

Шоста — їжа та крамниці харчів: мережі супермаркетів «Лента» і «Магнит», «Додо пицца», насіння «Джин», морозиво «Чистая линия» тощо.

До категорії «інше» потрапили китайські бренди Xiaomi i Chery, «Газпром» та онлайн-сервіси «Окко» і «Море.tv».

Тож можемо підтвердити, що реклами міжнародних брендів, окрім китайських, зараз на російському телебаченні немає. Непомітна й реклама Procter&Gamble та інших великих компаній, які висловили готовність залишатися на російському ринку. Чи надовго? Й чи слід нам чекати на перерозподіл бюджетів на інші ринки, зокрема на український?

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY