detector.media
25.04.2022 21:49
Газета «Приазовский рабочий» закривається. Цим можуть скористатися окупанти
Газета «Приазовский рабочий» закривається. Цим можуть скористатися окупанти
Головна редакторка Олена Калайтан попередила, що під виглядом газети ворог може поширювати агітаційні матеріали.

Найбільша газета Маріуполя, «Приазовский рабочий», припиняє випуск. Про це головна редакторка Олена Калайтан повідомила у листі до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка.

Поширення матеріалів під цим брендом на тимчасово окупованих українських територіях є незаконним, наголосила керівниця видання.

«Зважаючи на ті обставини, що внаслідок обстрілів та бомбардувань Маріуполя 90 відсотків інфраструктури зруйновано, масово евакуйовані місцеві жителі Донецької області — наші передплатники, зупинена робота «Укрпошти» та видавців, подальший випуск газети «Приазовський робочий» неможливий», — оголосила Олена Калайтан.

На початку квітня у Запорізькій області російські окупанти поширювали пропаганду під виглядом видання «МВ». Вони безкоштовно роздавали друковану агітку з логотипом видання та контентом, до якого редакція не має жодного стосунку. 

У Новій Каховці Херсонської області окупанти захопили місцеві друкарні. Там вони випускають пропагандистські матеріали для так званого «референдуму щодо створення Херсонської народної республіки». 

Нагадаємо, у Держкомтелерадіо збирають факти воєнних злочинів окупантів проти ЗМІ та видавництв.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY