detector.media
25.04.2022 11:02
Стрічка «Клондайк» отримала Ґран-прі на кінофестивалі в Сіетлі
Стрічка «Клондайк» отримала Ґран-прі на кінофестивалі в Сіетлі
Фільм розповідає про життя родини на сході України, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області.

Копродукційна стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач отримала Ґран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Журі фестивалю відзначило фільм як «трагічно пророчий і універсальний за своїм впливом»«жорстоке і формалістичне бачення війни, яке поєднує гуманізм, чорну комедію та жах у пекуче й оригінальне бачення».

Фільм розповідає про життя родини на сході України, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області.

Головні герої – Ірка і Толік – очікують на народження першої дитини, коли в їхнє життя вривається війна. Однак жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють бойовики.

Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») і Олег Щербина («Черкаси»).

Стрічку створено в копродукції з Туреччиною.

Раніше драма «Клондайк» отримала приз глядацьких симпатій та приз екуменічного журі секції Panorama на Берлінале-2022.

Світова прем'єра фільму відбулась в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. Картина «Клондайк» стала першою українською ігровою стрічкою в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Ілюстрація: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY