detector.media
25.04.2022 09:05
У Києві оголосили підозру поширювачу антиукраїнських пропагандистських матеріалів – СБУ
У Києві оголосили підозру поширювачу антиукраїнських пропагандистських матеріалів – СБУ
Він нібито публікував у соцмережах матеріали російських радикальних структур, підконтрольних депутату російської Держдуми від партії «Єдина Росія».

Служба безпеки України повідомила, що викрила в Києві поширювача антиукраїнських пропагандистських матеріалів. Йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

«Використовуючи створену ним мережу інтернет-ресурсів, колаборант публікував матеріали російських радикальних структур, підконтрольних депутату російської Держдуми від партії "Єдина Росія" Євгенію Федорову. Саме цей депутат відомий як автор "теорії змови" та лідер екстремістського руху "НОД"», – зазначили в СБУ.

За даними слідства, 47-річний киянин позиціонував себе як представник цієї організації в Україні. Пропагандистські матеріали з виправданням російської агресії він нібито поширював через власну мережу анонімних телеграм-каналів, спільнот у соціальних мережах та YouTube. 

У підозрюваного вилучили техніку, з якої він нібито адміністрував онлайн-ресурси, та листівки з забороненою символікою.

Нагадаємо, ДБР розслідуватиме антиукраїнські заяви колишнього нардепа Іллі Киви в ефірі російських пропагандистів. Він перебуває в міжнародному розшуку. 

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY