detector.media
24.04.2022 20:33
РПЦ займається депортацією українців та замовляє поширення інформації про благодійність — «Слідство.інфо»
РПЦ займається депортацією українців та замовляє поширення інформації про благодійність — «Слідство.інфо»
Російські церковники готують медіаплани для поширення повідомлень про «благодійність».

Російська православна церква відіграє одну з ключових ролей у масовій депортації та розселенні українців. Про це йдеться у розслідуванні сайту «Слідство.інфо».

Міністерство надзвичайних ситуацій Росії передає церковникам інформацію про депортованих, а вони розселяють їх по церквах та монастирях. Журналісти визначили розташування церковних закладів, де можуть перебувати насильно вивезені українці.

Ці дані команді «Слідства.інфо» стали відомі з електронних листів благодійного крила РПЦ. Листуваннням поділилися хакери з Anonymus та проєкту DDoSecrets.

Від першого дня війни МНС Росії щоденно надсилає на спеціально створену пошту відомості про розселення українців з «ДНР» та «ЛНР» по Росії та графік потягів та автобусів, якими прибувають вивезені українці. Додатково до кожного листа церква отримує мапу окупованих території України з усіма змінами в ході військових дій, йдеться в матеріалі.

Кількість вивезених до Росії українців зростає щодня. У останньому листі від 30 березня, який є у розпорядженні «Слідства.Інфо», зазначається, що за весь час депортації до Росії прибули майже 490 тисяч людей, серед яких 100 тисяч — діти.

Як відзначають журналісти, зносини РПЦ та російських силовиків тривають з 2017 року, коли Голова МНС Росії Владімір Пучков та московський патріарх Кирило підписали Угоду про співпрацю. 

При цьому у РПЦ підготували медіаплан для поширення повідомлень про «благодійність». До восхвалення церковників залучили російських блогерів та новинні медіа.

На офіційному сайті РПЦ є інформація пропро вісім пунктів поселень українців на території церковних установ РПЦ. Журналістам «Слідства. Інфо» вдалося зібрати інформацію про 11 таких закладів.За цією інформацією. до 21 квітня в Росії біженці розміщені в церковному притулку в станиці Маничській, притулку в Каменську-Шахтинському, притулку у Воронезькій єпархії, Іверському жіночому монастирі Ростовської єпархії, Успенському чоловічому монастирі Тверській єпархії, Марфоє у Білгороді. Також за підтримки Церкви розміщено біженців у Новочеркаську Ростовської єпархії. Сім’ю біженців прийняв Ковалевський дитячий будинок у Костромській єпархії.

Нагадаємо, перед ракетним обстрілом Одеси російські пропагандисти придумали фейк із релігійним підтекстом. Вони рпоширювали листівки, в яких переконували, що українська влада нібито застосує хімічну атаку в Одесі проти вірян московського патріархату. 

 У ньому наголошується, що у ніч на Великдень українська влада нібито планує «хімічні атаки» проти вірян московського патріархату. Як обґрунтування, прогандисти вказали, що всім, хто ходить до Української православної церкви, рекомендували не відвідувати церкву, а дивитися трансляції богослужінь онлайн.

Скріншот та графіка: сайт "Слідство. Інфо"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY