detector.media
22.04.2022 20:26
«Ми з України!». Спілка журналістів Литви та НСЖУ випустили «народну газету»
«Ми з України!». Спілка журналістів Литви та НСЖУ випустили «народну газету»
Фінансову підтримку надала Литовська асоціація медіа етики.

В умовах війни вийшов спецвипуск газети «Ми з України!» накладом 80 тисяч примірників. Про це повідомляє сайт Держкомтелерадіо.

Проєкт реалізовано Національною спілкою журналістів України та Спілкою журналістів Литви. Фінансову підтримку надала Литовська асоціація медіа етики.

Видання поширюється в регіонах України через обласні організації НСЖУ та через волонтерські організації.

«У журналістиці важливі всі деталі життя людей. Але найважливіше – зрозуміти, що життя і свобода людини – і є основний обʼєкт журналістики. Тому ми разом із колегами з України. Адже вони – за життя вільних людей своєї країни і всього світу», – коментує голова Спілки журналістів Литви Дайніус Радзявічус.

У «народному» числі газети подано матеріали на тему війни. Зокрема. Про те, як люди творчих професій стають військовими або обʼєднуються у волонтерські центри. У Запоріжжі активіст і шоумен відкрив волонтерський центр «Паляниця», який збирає кошти на спорядження і техніку для військових і вже забезпечив захисників кількома сотнями бронежилетів. У Івано-Франківську дизайнери та музиканти шиють спальні мішки. На Кіровоградщині журналісти плетуть сітки і готують їжу для військових.

Литовські журналісти розповіли у своїх публікаціях про підтримку, яку надає їхня країна. Зокрема, це допомага українським родинам з дітьми, збір гуманітарної допомоги. «Ранок починається з молитви за Україну, день закінчується молитвою за Україну», – пише журналістка Юрате Мажаєва.

Також читачі на сторінках газети зможуть дізнатися, як оформити матеріальну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, як поводитися, коли в місті немає звʼязку, що робити при обстрілах, чи як допомогти собі в разі хвороби, якщо поруч немає лікаря.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY