detector.media
21.04.2022 20:05
Фотопроєкт ZN.UA про матерів захисників України представлять на Венеціанській бієнале
Фотопроєкт ZN.UA про матерів захисників України представлять на Венеціанській бієнале
Авторами портретів є Ганна Грабарська, Ганна Золотнюк, Оксана Канівець, Євген Кершков, Максим Козьменко, Олександр Корняков, Інна Людвик, Антон Малиновський, Валерій Милосердов, Мустафа Найєм, Віктор Стадник, Олександр Течинський.

Відвідувачі 59 бієнале у Венеції подивляться в очі матерям загаблих українських військових. До експозиції «Це Україна: Захищаючи свободу» увійшов фотопроєкт ZN.UA «Мами», що вийшов у 2019. Про це повідомляється на сайті інтернет-видання.

Журналісти «Дзеркала тижня» зібрали 321 портрет матерів воїнів, які загинули у Луганській та Донецькій області у 2014-2015 роках. Авторами знімків виступили українські фотографи, а журналісти розповіли про кожну героїню.

Цы матеріали було опубліковано на сторінках тижневика. Також редакція  розіслала портрети мам загиблих захисників України чиновникам – «щоб, дивлячись їм у вічі, вони розуміли, яку країну треба будувати».

«Проєкт нагадує про те, коли Росія насправді почала війна в нашій країні, а також є даниною пошани тим, хто віддав найголовніше», – йдеться у публікації ZN.UA.

Цього року на Бієнале буде два українських павільйони. 

Україна представлятиме кінетичну скульптуру «Фонтан виснаження» художника Павла Макова. 

У проєкті «Giardini of La Biennale» просто неба презентовано інсталяцію «Piazza Ucraina» української архітекторки Дани Косміної. Інсталяція має вигляд обкладеного мішками з піском монументу – за прикладом українських міст, які захищають скульптури від бомбардувань.

Фото: ZN.UA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY