detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
22.04.2022 11:46
Ірина Черняк, «Медіа Група Україна»: У нас безліч ідей нових проєктів, і не тільки про війну. Ми готові запропонувати їх світові
Ірина Черняк,  «Медіа Група Україна»: У нас безліч ідей нових проєктів, і не тільки про війну. Ми готові запропонувати їх світові
Топменеджерка закупівель і продажу контенту «Медіа Групи Україна» про цьогорічну роботу на телеринку в Каннах.

На початку квітня в Каннах відбувся щорічний міжнародний телевізійний ринок MIPTV. Попри війну, наша країна була представлена на цьому телеринку: працював Український національний стенд, також у рамках офіційної програми конференції MIPTV відбулася панельна дискусія Stand With Ukrainian Media Industry. Повідомляли, що в MIPTV цього року брали участь понад 80 делегатів та делегаток з України.

Як написало видання Variety за підсумками спілкування з українськими телепродюсерами в Каннах, «Медіа Група Україна» розробляє стендап-формат з ведучим «Маски», де, наскільки це доцільно, буде представлений гумористичний аналіз поточних подій. Starlight Media нещодавно підписала угоду про спільне виробництво телесеріалу «Гладітор» із Хорватією, а Film.ua Group запітчила новий проєкт «Кордон» на фестивалі Series Mania.

Також українці презентували на MIPTV ідею створення фонду під керівництвом міжнародного правління, який би акумулював гроші на виробництво українського контенту: партнери, які вирішать долучитися фінансово, потім автоматично отримають контент для своїх платформ і телеканалів. Про деталі участі в цьогорічному MIPTV «Детектор медіа» запитав Ірину Черняк, директорку департаменту закупівель програм телеканала «Україна», директорку департаменту продажу контенту «Медіа Групи Україна».

– Ірино, про що говорили на панелі Stand With Ukrainian Media Industry та як ще була представлена наша країна на MIPTV22?

– Наша панельна дискусія в межах щорічного ринку аудіовізуального контенту була присвячена стану, в якому опинилась українська медіаіндустрія з початком війни. Ми обговорювали можливості співпраці світової спільноти з нашим ринком. Для цього разом із партнерами ми виділили низку напрямків, як, приміром, придбання нашого контенту. Український медіаринок щороку створює тисячі годин якісного праймового та передпраймового контенту в різних жанрах. Ми успішні як у виробництві серіалів, так і у створенні грандіозних шоу, якісних документальних та розважальних програм. Цей контент давно і доволі успішно продається у всьому світі. Ми говорили, що й надалі готові нарощувати обсяги та розширювати географію наших продажів. Зараз глядач у всьому світі як ніколи знає та розуміє, що таке Україна, і готовий до знайомства з нашим контентом. 

Учасники панельної дискусії Stand With Ukrainian Media Industry: Інна Філіппова (1+1 media), Катерина Шевелюк (Starlight Media), Вікторія Ярмощук (Film.ua Group), Тім Кресценті (Small World International) 

Крім цього, ми говорили про спільні розробки нових проєктів. Ідей безліч, і не тільки про війну. Ми готові запропонувати їх світові. Спільне виробництво – найменш розвинене, але разом із цим  найцікавіше і найперспективніше. Український ринок має успішні приклади. Приміром, наш серіал «Маркус» (спільне українсько-латвійське виробництво «Медіа Групи Україна» та Helio Media), або «Зломовчання» (спільне українсько-хорватське виробництво «Медіа Групи Україна», Star Media та Drugi Plan). У нас є історії, які мають органічний сюжетний потенціал для спільного виробництва з іншими країнами. Цей напрямок важливо розвивати, і тут ми побачили інтерес багатьох наших партнерів, як тих, із якими вже співпрацювали, так і тих, із ким співпраця можлива в майбутньому.

І нарешті, підтримка наших сервісів. Не секрет, що частина наших колег через війну залишилася без роботи. Разом із тим, хоч багато хто вимушено виїхав із дому, за роки коронавірусу ми чудово навчилися працювати дистанційно. В межах панельної дискусії ми також обговорювали можливість надання послуг постпродакшну, VFX, створення трейлерів та постерів для наших зарубіжних колег. Можу сказати, що інтерес до всіх напрямків великий, і я вже отримую листи з пропозиціями про нові можливості.

– Що взагалі змінилося на MIPTV у зв'язку з cancel culture щодо Росії? Чи були там російські делегації, чи хочуть з ними співпрацювати іноземні продюсери, форматники?

– Я не зустрічала нікого із Росії. 

– За чим ще їздила ваша компанія: що шукали, що продали, чим надихнулися, що купили?

– Основною метою, безумовно, була панельна дискусія, в якій я брала участь як спікер від нашої компанії. Дуже важливо було донести до всього світу, що наша індустрія зібрана і зосереджена як ніколи. Ми готові працювати, ми відкриті до співпраці, у нас багато ідей та якісного контенту. Разом із тим, MIP – це завжди конкретні завдання, за виконання яких я та моя команда відповідаємо.

Проморолик можливостей української аудіовізуальної індустрії 

Насамперед ми продавали контент. Про нові угоди я зможу сказати трохи пізніше, як тільки будуть підписані. Закупівлі зараз мають точковий характер і зустрічі спрямовані на обговорення та узгодження нових умов у новій реальності. При цьому чимало компаній висловили готовність допомагати українському ринку контентом, і запропонували вибрати з каталогів те, що нам цікаво. Це дуже цінна пропозиція. У такі моменти розумієш, наскільки в нашій індустрії чудові люди, і що все буде добре.

Фото: «Медіа Група Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY