detector.media
21.04.2022 11:02
Потураєв: Мовникам зможуть продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати, механізм вже розробляється
Потураєв: Мовникам зможуть продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати, механізм вже розробляється
Також напрацьовуються законодавчі рішення для «остаточної деросіїзації» українського радіоефіру.

Українським мовникам зможуть продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати, для цього вже розробляється відповідний механізм. Про це в інтерв'ю «Укрінформу» сказав голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Із медіа дуже складна ситуація. Наприклад, регіональні медіа. Впав рекламний ринок. У нас днями (18 квітня – ред.) була нарада з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Вони запропонували законопроєкт. Я сподіваюсь, що найближчим часом ми розглянемо цей документ.

Люди звертаються з проблемою щодо відсутності коштів на продовження ліцензії. Ми хочемо піти назустріч і розробити спільно з Нацрадою механізм, який дозволить продовжувати ліцензію з відтермінуванням оплати. Люди ж працюють. Регіональні медійники взагалі часто працюють без зарплат. Вони просто виконують свій обов’язок, інформуючи людей. Це дуже важливо і цінно», – зазначив Потураєв.

Він додав, що також є пропозиція щодо ефіру українських радіостанцій, яка потребує доопрацювання: «Це стосується остаточної деросіїзації українського радіоефіру. Я думаю, що в цих процесах треба буде проаналізувати досвід місцевої влади. І, можливо, зробити відповідні кроки на рівні національного законодавства».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY