detector.media
21.04.2022 09:30
Німецьку «Премію ЗМІ за свободу» вручать Зеленському і російській пропагандистці Овсянніковій
Німецьку «Премію ЗМІ за свободу» вручать Зеленському і російській пропагандистці Овсянніковій
Колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» наразі влаштувалась до німецького видання Die Welt.

Німецька Weimer Media Group визначила лауреатів цьогорічної «Премії ЗМІ за свободу»: ними стали президент України Володимир Зеленський, колишня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська та колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова. Про це пише DW. 

Журі премії обґрунтувало це рішення тим, що «українці, білоруси та росіяни стоять на передовій боротьбі проти зла, проти війни та тиранії у Східній Європі та мужньо захищають свою, а також нашу, свободу. Словами, справами, великою відвагою та своїми життями».

Церемонія нагородження відбудеться 22 квітня. Її має провести голова фракції Європейської народної партії у Європарламенті Манфред Вебер. Раніше він критикував російську окупацію Криму та закликав згорнути «Північний потік-2».

Нагадаємо, на початку березня2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Фото: Офіс президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY