detector.media
21.04.2022 08:22
Потураєв: Політиків та журналістів, які нав’язували громадянам «русский мир», треба обмежити в громадянських правах
Потураєв: Політиків та журналістів, які нав’язували громадянам «русский мир», треба обмежити в громадянських правах
«Обмеження мають бути жорсткими, аж до позбавлення права обирати або бути обраним», – вважає він.

Політики, журналісти та так звані експерти, які нав’язували громадянам наративи про «русский мир» і «братні народи», мають бути обмежені в громадянських правах. Таку думку в інтерв'ю «Укрінформу» висловив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Моя позиція і як медійника в минулому, і як політика сьогодні полягає в тому, що люди, які несуть за це відповідальність, а це – і політики, і журналісти, і так звані експерти (бо пам’ятаємо, скільки їх ходило на проросійські канали) мають бути обмежені в громадянських правах. Причому я вважаю, що обмеження мають бути жорсткими. Аж до позбавлення права обирати або бути обраним», – сказав він.

Водночас, за словами Потураєва, треба розуміти, що такий підхід не відповідає європейським практикам. Тож із цього питання має бути дискусія між фахівцями з числа українських політиків, представників громадськості та з європейськими експертами.

«Знову-таки, коли пишеш заявку на членство в Європейському Союзі, маєш розуміти, що там питання прав і свобод громадянина грають дуже важливу роль. Про свободу слова ми вже згадували, але по інших базових правах і свободах також дуже однозначно маємо виконувати вимоги і критерії. Хоча всі ці критерії повоєнні.

Я би починав цю розмову з найжорсткіших позицій і потім вів їх далі. На мою думку, на тих людях лежить величезна відповідальність за те, що відбулося, тому громадянська реакція теж має бути жорсткою і сильною», – додав Микита Потураєв.

Нагадаємо, днями СБУ затримала у Києві «експерта з енергетичних питань», який в ефірі санкційних телеканалів і в соцмережах поширював кремлівську пропаганду та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

Також РНБО призупинила роботу «ОПЗЖ», «Партії Шарія» та інших проросійських партій.

Ілюстрація: sluga-narodu.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY