detector.media
20.04.2022 13:07
ДБР розслідуватиме антиукраїнські заяви Киви в етері російських пропагандистів
ДБР розслідуватиме антиукраїнські заяви Киви в етері російських пропагандистів
Підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку, його судитимуть заочно.

ДБР за рішенням суду проведе заочне розслідування щодо антиукраїнських заяв підозрюваного у держзраді  екснардепа Іллі Киви, який виступає у пропагандистських шоу РФ.

Слідством встановлено, що Кива, перебуваючи на території Росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на місцевому телебаченні. Колишній нардеп публічно закликав вище керівництво Росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

«Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни», – повідомляє ДБР.

Загалом, Кива підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України). Підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку.

Наразі тривають слідчі дії для скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті.

На початку масштабної агресії Росії Кива втік до країни-агресора, там він відвідує етери російський пропагандистів і повторює фейки про «один народ».

Офіс генпрокурора оголосив Киві підозру у державній зраді. 10 березня Личаківський райсуд Львова обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандату народного депутата. Він був обраний нардепом дев'ятого скликання від проросійської партії «ОПЗЖ». 

Скріншот відео: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY