detector.media
20.04.2022 11:50
ОМКФ має плани A, B, C та D щодо проведення в 2022 році – Анна Мачух
ОМКФ має плани A, B, C та D щодо проведення в 2022 році – Анна Мачух
Можливі варіанти – від проведення фестивалю наживо в Одесі в липні до кооперації з іншими фестивалями.

Українська кіноакадемія має кілька варіантів проведення Одеського міжнародного кінофестивалю у 2022 році. Про це в інтерв'ю MBR розповіла виконавча директорка Кіноакадемії Анна Мачух.

«Справді, в нас є плани A, B, C, D. Але це рішення ухвалюватиметься не зараз – аби зрозуміти, що ми можемо робити, нам потрібно бодай пережити активну фазу війни.

План А – проведення фестивалю наживо в Одесі в липні – що далі, то менш видається реалістичним. Відтак план B – проведення фестивалю в онлайн-форматі.

Також розглядаємо план С – опцію проведення фестивалю пізніше. А план D – це кооперація з іншими фестивалями. Ми дістаємо багато пропозицій від фестивалів усього світу провести в їхніх межах, на їхніх локаціях якісь частини ОМКФ.

Ми саме ведемо переговори як із фестивалями класу А, так і фестивалями більш глядацькими та гадаємо, що вже за тиждень-два в нас будуть новини в цьому контексті», – зазначила вона.

Анна Мачух уточнила, що в кооперації з іншими фестивалями можут провести саме офіційні програми ОМКФ, а не тільки «гостьові» секції. Водночас, за її словами, в різних країнах протягом року демонструватимуться фільми, які брали участь у програмах Одеського кінофестивалю.

13-й Одеський міжнародний кінофестиваль мав відбутися з 23 до 30 липня 2022 року.

Зазначимо, організатори фестивалю анімації Linoleum раніше повідомили, що не планують його скасовувати цього року та відкрили прийом заявок.

Ілюстрація: snimifilm.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY