detector.media
20.04.2022 09:02
У Росії заборонили стрічку Пола Верховена та звільнили працівника, що видав їй прокатне посвідчення – росЗМІ
У Росії заборонили стрічку Пола Верховена та звільнили працівника, що видав їй прокатне посвідчення – росЗМІ
На думку російського Мінкульту, фільм порушує закон «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку».

У Росії заборонили франко-нідерландську стрічку режисера Пола Верховена «Спокуса» та звільнили працівника Міністерства культури, що видав їй посвідчення для онлайн-прокату. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на Мінкульт.

Видачу прокатного посвідчення у відомстві назвали «незаконною», співробітника звільнили «за недбалість», а директору відповідального департаменту оголосили догану.

На думку російського Мінкульту, фільм порушує закон «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку». 

«Спокуса» розповідає про католицьку черницю, яка жила в XVII столітті та закохалась в нову послушницю. Прем'єра стрічки відбулась влітку 2021 року на Каннському кінофестивалі. У російський кінопрокат її не пустили через «сцену провокаційного характеру», яку саме – не уточнюється. Заборону обґрунтували підпунктом закону, в якому йдеться про «інші визначені законодавством випадки». Але в березні 2022-го стрічка з'явилась в російських онлайн-кінотетрах.

Нагадаємо, Держкіно оголосило, що не видаватиме прокатні посвідчення європейським стрічкам, права на які придбані в Росії.

Ілюстрація: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY