detector.media
19.04.2022 14:31
Фільм про Маріуполь «Чому я живий» покажуть на фестивалі у Нью-Йорку
Фільм про Маріуполь «Чому я живий» покажуть на фестивалі у Нью-Йорку
Стрічка розповідає про життя та побут Маріуполя 1940-х, непрості відносини різних національностей, дружбу та кохання, події Другої світової війни, окупацію та колабораціонізм.

Фільм про Маріуполь часів Другої світової війни «Чому я живий» покажуть на фестивалі International Filmmaker Festival of New York у США. Про це повідомляє Одеська кіностудія.

У фільмі йдеться про життя двох родин із Маріуполя 1940-х. Одна — єврейська (батько — оперний артист, мати — балетмейстерка), інша — православна. 

Дві родини ніяк не перетинаються, доки їхні діти не починають зустрічатися одне з одним. Льончик та Фрося, всупереч волі батька-антисеміта, не збираються розривати стосунки. Дівчина вагітніє, і спільне весілля справляють одразу у двох традиціях. Щастя триває недовго: розпочинається війна і приходять німці.

У ролях: Роланд Мішко, Анастасія Марків, Віктор Жданов, Ірина Мельник, Ольга Радчук, Олексій Горбунов, Георгій Делієв, Максим Горай, Олена Рєпіна, Анастасія Борисова та інші.

Фільм вже був у прокаті, а зараз продовжує демонструватись на міжнародних кінофестивалях. У тому числі його відібрано до офіційної селекції Prague International Film Awards у Чехії.

Режисер-постановник фільму – Віллен Новак.

Раніше стрічка «Чому я живий» перемогла на двох міжнародних фестивалях — Europe Film Festival та Future of Film Awards.

Більше про фільм читайте в огляді «Детектора медіа».

Фото: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY