detector.media
19.04.2022 13:14
Зброя, 100 картин та яйця «Фаберже»: Поліція провела ще один обшук у Марченко, майно планують арештувати
Зброя, 100 картин та яйця «Фаберже»: Поліція провела ще один обшук у Марченко, майно планують арештувати
У подальшому гроші від продажу майна можуть відправити на потреби Збройних Сил та відбудову України.

Працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України провели обшуки у Києві та області для арешту майна, що належить колишній телеведучій, дружині нардепа Віктора Медведчука Оксані Марченко. 

Правоохоронці розслідують «протиправні дії посадових осіб» товариства, кінцевим бенефіціаром якого є Марченко. Під час обшуку 18 квітня поліція виявила близько 100 картин, антикварні речі, що належать родині затриманого народного депутата, а також мисливську гвинтівку, пістолет «BUL», 20 швейцарських годинників, золоті та срібні монети, золоті статуетки, яйця «Фаберже».

Як повідомляється, Офіс генерального прокурора клопотатиме про арешт цього майна з подальшою передачею в управління до АРМА.

З опублікованого поліцією відео можа побачити, що обшук проходив у маєтку Медведчука, де раніше журналісти виявили вагон-ресторан, який нардепу подарувала дружина, – із «золотим» самоваром і склянками з російським гербом.

Раніше по цій справі вже були арештовані три квартири, два майнових комплекси, один будинок, офісне приміщення, коштовні предмети, мистецтва та транспортні засоби.

Також суд заарештував 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Медведчука та Марченко: серед них 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць та моторна яхта. 

Нагадаємо, Медведчук зник у лютому 2022-го, коли перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді. Його адвокати казали, що він у Києві, але в «безпечному місці». 8 березня «Опозиційна платформа — За життя» змістила його з посади голови політради.

Медведчука шукала спеціальна група з працівників СБУ та прокуратури. 18 березня Личаківський районний суд Львова заочно заарештував Медведчука. 12 квітня нардепа затримали при спробі втекти з України. За даними СБУ, його намагалась вивезти ФСБ.

Володимир Зеленський пропонував обміняти нардепа на українських полонених. У Росії на це заявляли, що не планують обмінювати затриманого в Україні Медведчука, та нагадали, що він має українське громадянство. За словами генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, громадянство – не перешкода для обміну, якщо і Медведчук, і Росія на нього погодяться. В Україні Медведчука підозрюють у держзраді та воєнних злочинах.

16 квітня нардепа заарештували без права застави.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY