detector.media
19.04.2022 08:25
США можуть визнати Росію спонсором тероризму, «якщо цей інструмент буде ефективним» – Держдеп
США можуть визнати Росію спонсором тероризму, «якщо цей інструмент буде ефективним» – Держдеп
Нед Прайс: «Ми розглянемо всі потенційні варіанти – і якщо інструмент буде доступним і ефективним, ми не вагатимемося його використовувати».

США можуть визнати Росію державою-терористом, «якщо цей інструмент буде ефективним». Про це повідомив на брифінгу речник Державного департаменту США Нед Прайс, відповідаючи на запитання журналіста щодо такої можливості.

«Ми працювали з приблизно 30 країнами на чотирьох континентах, щоб накласти на Російську Федерацію безпрецедентні витрати нашими економічними санкціями, іншими економічними заходами, включаючи наші заходи експортного контролю. Ми розглянемо всі потенційні варіанти – варіанти, які доступні нам відповідно до законодавства, варіанти, які були б ефективними для притягнення Росії до відповідальності – і якщо інструмент буде доступним і ефективним, ми не вагатимемося його використовувати», – сказав представник Держдепу.

Раніше видання The Washington Post із посиланням на власні джерела повідомило, що президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови попросив президента США Джо Байдена визнати Росію державою-спонсором тероризму. 

Такий захід може мати низку наслідків, включаючи накладення економічних санкцій на десятки інших країн, які продовжують вести бізнес з Росією, заморожування активів Москви в Сполучених Штатах, включаючи нерухомість, і заборону різноманітного експорту, який має як комерційне, так і військове використання.

Раніше США визнали спонсорами тероризму КНДР, Іран та Сирію.

Ілюстрація: cl.usembassy.gov

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY