detector.media
18.04.2022 13:09
Медведчук запропонував обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (ВІДЕО)
Медведчук запропонував обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (ВІДЕО)
Раніше Росія відхилила пропозицію президента Зеленського обміняти Медведчука на полонених українських військовослужбовців.

У понеділок, 18 квітня, заарештований нардеп «ОПЗЖ» Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Відповідне звернення Медведчука опублікувала пресслужба СБУ.

«Я, Медведчук Віктор Володимирович, хочу звернутись до президента Російської Федерації Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін мене українською стороною на захисників Маріуполя та мешканців», – каже нардеп.

Медведчук зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори.

Агресія Росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію РФ та свідомо руйнують місто.

У заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36-ої бригади морської піхоти.

24 лютого підозрюваний у держзраді нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці.  12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного «Придністров'я», а потім до РФ. Однак,  доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Читайте також: 

Президент Зеленський вже пропонував Росії обміняти Медведчука на українських полонених. Однак Росія відмовилась від ідеї обміну, мовляв, у Медведчука немає російського громадянства, і він є іноземним політичним діячем.

16 квітня Личаківський районний суд Львова заарештував Медведчука без права внесення застави. 

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід  йому обирали двічі – в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Скріншот відео: СБУ/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY