detector.media
16.04.2022 19:21
Суд арештував Медведчука без права застави
Суд арештував Медведчука без права застави
Захист Медведчука може оскаржити це рішення суду.

У суботу, 16 квітня, Личаківський районний суд Львова обрав підозрюваному у держзраді нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Засідання суду провели в режимі відеоконференції, захист Медведчука може оскаржити це рішення суду.

У березні Личаківський районний суд заочно заарештував Медведчука. 16 квітня суддя залишив Медведчуку обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці.  12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного «Придністров'я», а потім до РФ. Однак,  доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Пізніше Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських полонених. Росія відмовилась від ідеї обміну, мовляв, у Медведчука немає російського громадянства, і він є іноземним політичним діячем.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід  йому обирали двічі – в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY