detector.media
16.04.2022 18:00
Держкіно не видаватиме прокатні посвідчення європейським стрічкам, права на які придбані в Росії
Держкіно не видаватиме прокатні посвідчення європейським стрічкам, права на які придбані в Росії
Агентство мало прецеденти, коли такі фільми подавали на отримання посвідчень, і нагадує, що дохід від подібного кінопрокату отримає країна-агресор.

Державне агентство України з питань кіно повідомило, що не видаватиме прокатні посвідчення європейським стрічкам, права на які придбані в Росії.

«Якими б обґрунтованими не були наміри компанії-заявника щодо можливості та необхідності показу цих фільмів українському глядачу, дохід від таких показів отримає серед інших і російська компанія. В нинішніх умовах Держкіно вважає це неприпустимим і не видасть прокатні посвідчення на ці фільми. Просимо заявників бути відповідальними та не створювати подібних ситуацій», – зазначили в Держкіно.

Раніше Держкіно закликало VOD-платформи відмовитися від російського контенту. Відповідне звернення було надіслано до Disney, Facebook Watch, HBO Max, Netflix, Amazon.com Inc., Apple Inc., Blockbuster Inc., Comcast (Fancast), BBC (I-Player), Google/YouTube, Hulu, Sonic Solutions (CinemaNow), Sony (OTT Service), VUDU Inc., Yahoo! Inc.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY