detector.media
15.04.2022 15:37
У Берліні активісти вимагали звільнити пропагандистку Овсяннікову з Die Welt
У Берліні активісти вимагали звільнити пропагандистку Овсяннікову з Die Welt
Керівництво відповіло їм, що підтримує Україну, але Овсяннікову звільняти не буде, тому що вона «на правильному боці історії».

У Берліні українські активісти вийшли на акцію протесту до будівлі медіагрупи Welt із вимогою звільнити колишню редакторку російського пропагандистського «Первого канала» Марину Овсяннікову. Про це йдеться в сюжеті Deutsche Welle.

Овсяннікова відома тим, що нібито влаштувала «протест» у прямому ефірі російського каналу проти вторгнення Росії в Україну.

Кількасот активістів під час акції заявляли, що обурені тим, що російська пропагандистка буде писати в німецькому виданні зокрема й про події в Україні. Вони вигукували: «Пропаганда вбиває!», «Колишніх пропагандистів не буває!», «Овсяннікову геть!». Активісти також на знак протесту на деякий час зв'язали собі руки та заклеїли роти.

До протестувальників вийшов начальник міжнародного відділу Die Welt Клаус Гейгер, який повідомив, що не звільнятиме Овсяннікову: «Я не буду відвертатись від цієї жінки, і я не готовий зробити те, про що ви просите. Вона на вірній стороні історії».

При цьому він додав, що «підтримуватиме всіх в Україні»

На знак протесту проти політики медіагрупи активісти лягли на землю, символізуючи українців, які можуть загинути через подальше розповсюдження російської пропаганди.

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікова наразі активно використовується в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Ілюстрація: кадр із сюжету DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY