detector.media
14.04.2022 14:07
Фільм «Бачення метелика» Максима Наконечного змагатиметься на фестивалі в Каннах
Фільм «Бачення метелика» Максима Наконечного змагатиметься на фестивалі в Каннах
Світова прем'єра фільму відбудеться в секції «Особливий погляд».

Повнометражний фільм «Бачення метелика» українського режисера Максима Наконечного відібрано до конкурсної програми 75-го Каннського кінофестивалю. Про це повідомляється пресрелізом.

Світова прем’єра стрічки відбудеться в секції «Особливий погляд» (Un Certain Regard) офіційного відбору Каннського фестивалю.

Це сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не хоче бути жертвою. Після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Біль і травма через пережите повсякчас виринають на поверхню, та щось всередині неї не дозволяє забути, чому вона мусить жити далі.

Режисер та сценарист – Максим Наконечний («Невидима», «Новий рік у сімейному колі»), співсценаристка – Ірина Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин»).

Головні ролі зіграли актори театру та кіно Ріта Бурковська («Парфенон») та Любомир Валівоць. Також у фільмі знялись драматургиня та режисерка Наталка Ворожбит та актор і волонтер Мирослав Гай. У стрічці задіяні й непрофесійні актори: реальні лікарі, військові, зокрема, колишні полонені.

Фільм створено у копродукції України (Tabor), Чехії (MasterFilm), Хорватії (4Film) та Швеції (Sisyfos Film Production).

«Знімаючи цей фільм, я плекав надію, що він здебільшого буде про минуле й про наслідки війни, з якими ми як суспільство мали би впоратися. Але це виявився фільм про наше теперішнє й майбутнє, про передчуття великої війни та місце, яке свідомо займає в ній кожна людина», – розповів режисер Максим Наконечний.

Каннський кінофестиваль буде проходити з 17 по 28 травня.

Раніше стрічка «Земля Івана» Андрія Лисецького перемогла на кінофестивалі в Італії.

Фото: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY