detector.media
14.04.2022 12:26
Окупанти змусили головреда Novakahovka.city Олександра Гунька записати постановочне інтерв'ю
Окупанти змусили головреда Novakahovka.city Олександра Гунька записати постановочне інтерв'ю
На відео, знятому для російської пропаганди, журналіст нібито говорить, що буде співпрацювати з окупантами.

Російські окупанти в Новій Каховці змусили головного редактора Novakahovka.city Олександра Гунька записати постановочне інтерв'ю. Це відбулось в ті дні, коли журналіст був викрадений росіянами, наразі його звільнили. Про фейкове «інтерв'ю» повідомив журналіст Олег Батурін, який також побував в полоні окупантів.

«Російські окупанти примусили головного редактора сайту "Нова Каховка Сіті" Олександра Гунька взяти участь у зйомках постановочного відеосюжету для російських пропагандистських помийок. У цьому відео він стверджує, що "тепер готовий писати правду і співпрацювати з т зв військовою адміністрацією".

Вперше в житті чую, як Олександр Гунько говорить абсолютно неприродною для нього мовою. Бачу сліди від побоїв, які дбайливо заховані режисерами цього відео. Уявляю, що йому довелося пережити під час полону», – написав Батурін у фейсбуці.

Нагадаємо, Олег Батурін зник 12 березня у Каховці і провів у полоні окупантів вісім днів. Його тримали в підвалі та допитували, а потім відпустили без пояснень.

Олександра Гунька, якого викрали у Новій Каховці 3 квітня, звільнили з полону за три дні.

Ілюстрація: facebook.com/oleh.baturin

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY