detector.media
13.04.2022 09:00
Російського пропагандиста Гаспаряна підозрюють у закликах до геноциду українців – Венедіктова
Російського пропагандиста Гаспаряна підозрюють у закликах до геноциду українців – Венедіктова
У своїй книзі він закликав денацифікувати українців, помістивши до фільтраційних та концентраційних таборів.

Офіс Генерального прокурора України та Служба безпеки повідомили про підозру російському пропагандисту, публіцисту і автору книги про «денацифікацію» України Армену Гаспаряну. Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. За її словами, це перша в Україні підозра за публічні заклики до геноциду українського народу (ч. 2 ст. 442 ККУ).

Армен Гаспарян написав книгу «Денацификация Украины. Страна невыученных уроков» в якій просував твердження про «неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації» тощо, закликав владу Росії провести так звану «денацифікацію» України. 

Серед ідей Гаспаряна – помістити усіх українців, які залишаться живими після війни, до так званих фільтраційних таборів та проведення над ними масштабного судового процесу з вироками за проукраїнську позицію. 

Книга вийшла в друкованому та електронному вигляді, а її автор просував свої ідеї на телебаченні, радіо та в інтернеті. Крім того, книгу із закликами до геноциду закупило управління справами президента Росії для вивчення та використання посадовцями.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 15 березня запровадила нові санкції у зв'язку з військовою агресією Росії проти України. До переліку увійшло 15 фізичних і 9 юридичних осіб, у тому числі російські пропагандисти: генеральний директор російського державного телеканалу Костянтин Ернст, радіоведучий Армен Гаспарян, телеведучий Артьом Шейнін, політолог Дмітрій Куліков.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY