detector.media
12.04.2022 11:00
Нардепи пропонують заборонити російську музику на українському телебаченні та радіо до кінця війни
Нардепи пропонують заборонити російську музику на українському телебаченні та радіо до кінця війни
«Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть ядовиті програми поведінки, отруєні цінності та садистські меседжі», – йдеться в пояснювальній записці.

У Верховній Раді 11 квітня зареєстрували законопроєкт №7273 «Про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора».

Документом пропонується внести зміни до статті 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» і запровадити квоту 50% музичних творів українською мовою для радіостанцій та музичних телеканалів. Також пропонується доповнити закон новою статтею, що передбачає заборону відтворення музики російського походження.

Законопроєкт передбачає, що заборона на російську музику має діяти до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Російської Федерації. Під російською музикою маються на увазі всі аудіовізуальні твори громадян та резидентів держави-агресора. У разі ухвалення змін до законодавства цю музику не можна буде вмикати на радіо, телебаченні, в розважальних закладах, громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), в закладах освіти, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо.

«Події останніх років прямо вказують на зв'язок між обсягом використання української мови в публічному просторі і рівнем сепаратистських настроїв населення, сприйняття ним інформаційних атак і маніпуляцій з боку Росії. Особливо важливим є поширення української мови в ефірі музичних радіостанції, оскільки їхньою слухацькою аудиторією є переважно молоді люди.

Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть ядовиті програми поведінки, отруєні цінності та садистські меседжі. По-іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах.

У зв’язку з цим вважаємо, що необхідно назавжди припинити трансляцію російських серіалів та фільмів. Крім того, вилучити зі свого ефіру музику російського походження», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Раніше «Фонд розвитку української музики» закликав мовників назавжди вилучити з ефіру російський контент.

Ілюстрація: novynarnia.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY