detector.media
12.04.2022 09:22
Копродукційна стрічка «Цензорка» перемогла в чотирьох номінаціях Словацької кінопремії
Копродукційна стрічка «Цензорка» перемогла в чотирьох номінаціях Словацької кінопремії
Загалом стрічку було заявлено в 10 номінаціях.

Копродукційна стрічка «Цензорка» (Україна, Словаччина, Чехія) перемогла в чотирьох номінаціях Словацької національної кінопремії «Сонце в сітці». Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік», яка представляє українську сторону виробництва фільму.

«Цензорку» визнали найкращим ігровим фільмом, також стрічка отримала нагороди за режисуру та сценарій. За Найкраще виконання головної жіночої ролі відзначили українку Ірину Кір‘язеву. Загалом стрічка змагалась у 10 номінаціях.

«Цензорка» – це дебютна повнометражна ігрова картина словацького режисера і сценариста Петера Керекеша. 

У центрі сюжету – молода жінка Леся, яка щойно народила первістка і була засуджена до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. 

Проєкт стрічки «Цензорка» став одним із переможців пітчингу патріотичного кіно від Мінкульту. Зйомки проходили в Одесі в 2019 році.

Проєкт стрічки отримав головні нагороди секцій Work in Progress Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах у 2017 році й Одеського міжнародного кінофестивалю у 2018 році. У вересні 2021-го фільм здобув нагороду в секції «Горизонти» за найкращий сценарій на 78-му Венеційському кінофестивалі. Також команду фільму нагородили на 13-му міжнародному кінофестивалі в Les Arcs (Франція). Крім того, стрічка отримала нагороду «Срібний Х’юґо» за Найкращу режисуру на Міжнародному кінофестивалі в Чикаґо та Нагороду арабських критиків за європейський фільм на Каїрському міжнародному кінофестивалі.

Ілюстрація: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY