detector.media
10.04.2022 14:37
Окупанти захопили в полон письменника Володимира Вакуленка та його сина
Окупанти захопили в полон письменника Володимира Вакуленка та його сина
Його колишня дружина Ірина Новіцька впевнена, що не обійшлося без доносу.

Вже майже два тижні нічого не було відомо про Володимира Вакуленка. Письменник і волонтер зник поблизу села Капитолівка, що поряд з Ізюмом на Харківщині. Зрештою, його колишній дружині Ірині Новіцькій вдалося дізнатися, що Вакуленко разом із їхнім сином Віталієм перебуває у полоні.

«Учора підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної маня-влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома», — зазначила Ірина Новіцька.

Володимир Вакуленко підписується псевдонімом к Володимир Вакуленко-К. Народився 1972 року в селі Капитолівка Харківської області.

Громадський та літературний діяч, контрлітератор, прозаїк, поет, перекладач. Автор тринадцяти книг. Лауреат літературних премій, сереж яких міжнародна літературна премя імені Олеся Ульяненка за роман «Кладовище сердець» («Інфаркт для Ґурманів»). Лауреат літературного конкурсу серед письменників України «Українська революція 1917—1921 років», де відзначили його збірку поезій «УБД-реінкарнація».

Свій стиль характеризує як «контрлітература», називаючи так експериментальний стиль на ґрунті постмодернізму, модернізму та неокласицизму, з елементами логічного абсурдизму.

Кореспондент журналу «Мистецькі грані» (2009). Координатор і упорядник декількох журналів та альманахів. Співорганізатор багатьох літературних проєктів, які вийшли друком. Друкувався у близько сотні антологій, альманахів та журналів. Твори перекладалися кримськотатарською, білоруською, німецькою, англійською, есперанто та російською мовами.

Учасник Революції гідності, був поранений у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року під час сутички з «тітушками». Волонтер від початку 2015 року.

2 квітня в приморському Мелекіному поблизу Маріуполя помер журналіст, письменник, ветеран морського флоту Євген Баль. Перед цим окупанти захопили його у полон, три дні катували.

Як стало відомо 3-го квітня, в бою на Луганщині загинув поет, письменник, засновник літературного проєкту «Дух нації», військовий Юрій Руф.

14 березня під час оборони Києва загинув видавець,  кандидат історичних наук Микола Кравченко.

Фото з фейсбук-сторінки Ірини Новіцької

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY