detector.media
10.04.2022 10:04
На початку травня на Росію чекає дефолт – Bloomberg
На початку травня на Росію чекає дефолт – Bloomberg
З 4 квітня Росія проводить виплати по євроблігаціях у рублях. Облігації мають 30-денний пільговий період. За цей час Росія має або знайти долари, або обхідне рішення.

Сайт фінансових новин Bloomberg опублікував прогноз щодо економіки РФ.

За час ведення війни Росія несе фінансові втрати. Посилюють падіння економіки і міжнародні санкції через військову агресію. До дефолту можуть призвести валютні обмеження щодо РФ, зазначає Bloomberg.

«Оскільки уряд Володимира Путіна зазнає перешкод через блокування активів, а західні країни розглядають його як ізгоя – політичного, економічного та фінансово – зросли припущення, що Росія зможе уникнути дефолту лише протягом тривалого часу, — йдкться у статті Bloomderg. — Згідно з останніми даними ICE Data Services, торгівля облігаціями країни вже йде на неблагополучнійтериторії, і страхування боргу тепер передбачає майже 90% ймовірність того, що дефолт буде цього року».

Як ідетьcя у публікації, міністра фінансів Антон Силуанов ще має час знайти рішення. В іншому разі, 4 травня на Росію чекає дефолт за суверенним боргом.

«З 4 квітня Росія проводить виплати по євроблігаціях у рублях. Облігації мають 30-денний пільговий період. Якщо Росії не вдасться організувати шлях виплат власникам облігацій протягом пільгового періоду, і на рахунки не надійдуть долари, то це дефолт, CDS спрацює», – коментує Лутц Ремаяр, головний інвестиційний директор берлінської компанії Capitulum Asset Management.

Нагадаємо, 7 квітня Казначейство США заборонило доларові виплати з державних рахунків Росії в американських банках. Зовнішні активи Центробанку потрапили під заморозку ще раніше.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY