detector.media
09.04.2022 09:17
СБУ затримала «телеексперта», який поширював кремлівську пропаганду
СБУ затримала «телеексперта», який поширював кремлівську пропаганду
За інформацією ЗМІ, «експертом» виявився Дмитро Марунич.

СБУ затримала  у Києві «експерта з енергетичних питань», який в етері санкційних телеканалів і в соцмережах поширював кремлівську пропаганду та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

Інструкції «експерт» отримував від російського куратора з тимчасово окупованого Криму, а мільйонні «гонорари» – з Росії, через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

Під час обшуків правоохоронці виявили у російського агента:

За інформацією джерел видання «Главком» у спецслужбі, неназваним  «експертом» є Дмитро Марунич. 

За даними джерел «Детектора медіа», Марунича затримали на два місяці без права внесення застави.

Крім того, у Києві затримано одного з організаторів агентурної мережі Росії.

«Зрадник намагався сформувати групу агітаторів, які мали поширювати рашистські наративи в інформпросторі. І заодно збирав для ворога розвіддані щодо дислокації та переміщення підрозділів Збройних Сил України на території столичного регіону», – повідомляє СБУ. 

8 квітня ДБР заявило, що викрило помічників нардепів «ОПЗЖ» на сприянні країні-агресору – Росії. За даними «Української правди», це гендиректор «112 Україна» Артем Марчевський та юрист Віктора Медведчука Олександр Маменко.

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Рух Чесно» працює над Реєстром ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY