detector.media
08.04.2022 15:16
ДБР: Топменеджера каналу «112 Україна» викрито на співпраці з ворогом
ДБР: Топменеджера каналу «112 Україна» викрито на співпраці з ворогом
За даними «Української правди», це гендиректор «112 Україна» Артем Марчевський.

Державне бюро розслідувань заявило, що викрило помічників нардепів «ОПЗЖ» на сприянні країні-агресору – Росії.

За даними бюро, серед них топменеджер підсанкційного каналу «112 Україна», який також ж співзасновником молодіжного крила політичної партії «ОПЗЖ».

За наявною інформацією чоловік регулярно координує розповсюдження російських фейків з представниками держави-агресора через підконтрольні ЗМІ. Він також передає російським кураторам інформацію щодо суспільно-політичного життя України.

За даними «Української правди», це гендиректор «112 Україна» Артем Марчевський.

Крім того, отримано інформацію, що спільно з ним цю протиправну діяльність здійснює один із керівників секретаріату фракції «ОПЗЖ», особистий юрист та довірена особа народного депутата України дев’ятого скликання Віктора Медведчука. За даними «УП», це Олександр Маменко.

Працівники ДБР у Києві провели слідчі дії в офісних приміщеннях, а також за адресами проживання даних осіб та вилучили:

Наразі триває комплекс слідчих дій, зокрема, для встановлення місцеперебування фігурантів та їхніх спільників, банківських рахунків, рухомого та нерухомого майна для накладання арешту на користь державного бюджету.

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з громадською організацією «Рух Чесно» працює над Реєстром ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Фото: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY