detector.media
08.04.2022 13:17
Росіяни вихвалялись у соцмережах обстрілом вокзалу в Краматорську, а потім видалили свої дописи – Казанський
Росіяни вихвалялись у соцмережах обстрілом вокзалу в Краматорську, а потім видалили свої дописи – Казанський
Аналогічна ситуація була в 2014-му, коли терористи вихвалялись збитим «українським літаком», який виявився пасажирським «Боїнгом» МН-17.

Росіяни та проросійські бойовики вихвалялись у соцмережах обстрілом залізничного вокзалу в Краматорську, а потім видалили свої дописи, коли стало відомо, що вони обстріляли цивільних громадян, які намагались евакуюватися. На це звернув увагу журналіст Денис Казанський. Він виклав відповідні скріншоти з телеграм-каналів росіян.

«Як завжди, відразу після удару по вокзалу Краматорська росіяни похвалилися цим "подвигом" у соцмережах. Вони вважали, що потрапили по наших військових.

Повідомлення про це розмістив популярний телеграм-канал "Силовики", а репост на свої канали зробили російський пропагандист Дмитро Стешин ("Російський тарантас") та "заступник міністра інформації ДНР" Данило Безсонов. Як тільки стало відомо, що удар припав не по ЗСУ, а по мирних громадянах, пости відразу почали терти і видаляти.

Так само було і зі збитим "Боїнгом" у 2014-му році. Спочатку вихвалялися, що збили український літак. Потім поспіхом терли свої ж сюжети», – написав Казанський.

Внаслідок обстрілу вокзалу загинули 50 людей, зокрема діти, ще 100 отримали поранення.

Як російська пропаганда намагалась фейками прикрити злочини своєї армії в Бучі – читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: Міноборони України, facebook.com/denys.kazanskyi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY