detector.media
08.04.2022 08:34
«Медуза» опублікувала відеодоказ, що російські військові були в Бучі одночасно з тілами цивільних на вулицях
«Медуза» опублікувала відеодоказ, що російські військові були в Бучі одночасно з тілами цивільних на вулицях
Відео спростовують російський фейк, що люди загинули нібито вже після того, як окупанти відступили.

Російськомовне видання «Медуза» опублікувало відеодоказ того, що тіла вбитих цивільних лежали на вулицях міста Буча одночасно з тим, як там перебували російські військові. Це спростовує російський фейк, що люди загинули нібито вже після того, як окупанти відступили.

Як пояснює видання, російський націоналіст Сергій «Боцман» Коротких, чия група воює на боці України, передав їм відеозаписи високої якості, зроблені з дрону 23-30 березня 2022 року.

На цих записах можна побачити тіла вбитих, що лежать на вулиці Яблонській, а також на кількох сусідніх вулицях. Геолокація розташування тіл на відео, як визначили журналісти, повністю збіглася з локацією тіл, які зняли 1 та 2 квітня 2022 року українські поліцейські та численні журналісти. Всі тіла загиблих, зняті з повітря, лежать на тих же місцях і в тих же позах, що і на зйомках із землі.

На кількох відео поруч із тілами (на відстані від кількох десятків до кількох сотень метрів) можна побачити техніку російських десантних частин та людей, які рухаються біля бойових машин. Російська техніка є на відео від 23 березня і відсутня на тому ж місці 29 та 30 березня, коли російська армія виходила з міста.

Читайте також: 

Ілюстрація: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY