detector.media
07.04.2022 15:07
5 канал судитиметься з Концерном РРТ, якщо його не повернуть в ефір
5 канал судитиметься з Концерном РРТ, якщо його не повернуть в ефір
Концерн так і не дав жодних пояснень, чому мовлення 5 каналу відключили.

5 канал позиватиметься до суду проти Концерну РРТ, якщо його цифрове ефірне мовлення не відновлять. Про це «Детектору медіа» в інтерв’ю повідомив генеральний директор 5 каналу Володимир Мжельський.

«Якщо найближчими днями не відновлять мовлення, то будемо подавати заяви і в суд, і в Державне бюро розслідувань. Державний концерн не має права навіть під час війни без попередження і пояснень відключати мовлення незалежного телеканалу», — сказав він.

За словами Володимира Мжельського, указ президента про обов’язкову трансляцію спільного марафону не стосується 5 каналу, оскільки мовник позаторік змінив формат і більше не є інформаційним. «Але на всі мої листи і доводи була або стіна нерозуміння, або небажання чути. А жодної офіційної відповіді від цих установ 5 канал досі не отримав», — розповів керівник 5 каналу. Попри це, канал віддавав половину ефірного часу на трансляцію спільного марафону.

Детальніше про відключення та теперішній формат роботи 5 каналу ви зможете прочитати на «Детекторі медіа» в інтерв’ю Володимира Мжельського 8 квітня.

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них не має рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Коментарів та відповіді на запит від Концерну РРТ та Держспецзв'язку «Детектор медіа» поки не отримав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY