detector.media
07.04.2022 15:22
«Зеонбуд» пропонує Нацраді перейти на мовлення у двох мультиплексах, скоротивши так витрати для каналів
«Зеонбуд» пропонує Нацраді перейти на мовлення у двох мультиплексах, скоротивши так витрати для каналів
Відповідне звернення компанія надіслала регулятору.

Провайдер-оператор цифрового телебачення «Зеонбуд» звернувся до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з пропозицією скоротити витрати на експлуатацію мережі та оплату трансляції для телеканалів. Про це компанія повідомила у коментарі «Детектору медіа».

«Ми прекрасно розуміємо складну ситуацію, яка складається в телевізійній галузі під час воєнної агресії РФ. Тому активно шукаємо шляхи зменшення витрат на експлуатацію мережі і таким чином зменшення фінансового навантаження на телекомпанії», – кажуть у пресслужбі компанії.

«Зеонбуд» вважає, що можна оперативно скоротити витрати на 50%, якщо перерозподілити канали у мультиплексах. Зокрема, розмістити по 13 загальнонаціональних каналів в МХ-1 та МХ-2, а три загальнонаціональні канали та регіональні – в МХ-5.

«Таким чином, вже зараз не буде потреби нести витрати по експлуатації мультиплекса МХ-3», – звертає увагу «Зеонбуд». А надалі компанія пропонує перейти на мовлення тільки у двох мультиплексах. Усі роботи з модернізації мережі «Зеонбуд» готовий виконати за власний рахунок. І наразі чекає на рішення Нацради.

Нагадаємо, 19 березня президент України ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким підпорядкував «Зеонбуд» Концерну РРТ та зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.  5 канал, Прямий та «Еспресо» змінили свій ефір і долучились до трансляції марафону «Єдині новини».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY