detector.media
07.04.2022 15:05
«Зеонбуд» щодо оплати послуг відключених каналів: «Ми маємо повне юридичне право на отримання платні за договором»
«Зеонбуд» щодо оплати послуг відключених каналів: «Ми маємо повне юридичне право на отримання платні за договором»
Компанія запевняє, що не несе відповідальності за зміст програми.

Провайдер-оператор цифрового телебачення «Зеонбуд» прокоментував відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу і запевняє, що згідно договору забезпечує в мережі трансляцію сигналу, який отримує від телеканалів. Про це у компанії розказали у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Існує визначена точка взаємоз’єднання обладнання телеканалів та "Зеонбуду". Це вхідні роз’єми телекомунікаційної шафи "Зеонбуд", яка розташована в апаратній СТ ВКУ Концерну РРТ. На ці вхідні роз’єми телеканали подають свої сигнали по кабелях і за умовами договору. Ці кабелі є зоною відповідальності телеканалів. Відповідальність "Зеонбуду" як оператора мережі – забезпечити подальшу трансляцію в цифровій мережі поданого телеканалом сигналу, що ми і робимо», – пояснили у компанії.

Оскільки «Зеонбуд» не припиняв розповсюдження сигналу, то він розраховує і на оплату послуг: «Ми продовжуємо нести всі витрати на трансляцію сигналу і тому маємо повне юридичне право на отримання платні за  договором».

За інформацією компанії, згідно умов договору, оператор мережі не несе відповідальності за зміст програми, а також за ненадання, неналежне надання або перерви в наданні послуг, якщо вони виникли не з його вини.

«У даному випадку, усі можливі проблеми у телекомпаній виникли з їхніми каналами зв’язку, тобто за межами зони нашої  відповідальності. Ми не маємо жодних юридичних підстав  туди втручатися», – звертає увагу «Зеонбуд».

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Замість відключених телеканалів «Еспресо», 5 канал та Прямий у цифровому ефірі виходить «Рада», яка доступна на чотирьох місцях у мультиплексах. Народний депутат та засновник каналу «Еспресо» Микола Княжицький занепокоєний тим, що попри це, його каналу доведеться платити за трансляцію у мультиплексі «Зеонбуду».

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

У Нацраді зазначили, що всі рішення регулятора є на сайті. Серед них не має рішень щодо відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналу.

Коментарів та відповіді на запит від Концерну РРТ та Держспецзв'язку «Детектор медіа» поки не отримав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY