detector.media
07.04.2022 13:16
Копродукційний фільм «Цензорка» змагатиметься у 10 номінаціях Словацької кінопремії
Копродукційний фільм «Цензорка» змагатиметься у 10 номінаціях Словацької кінопремії
Стрічку знімали в Одесі у 2019 році.

Фільм «Цензорка» спільного виробництва України, Словаччини та Чехії змагатиметься у 10 номінаціях національної Словацької кінопремії «Сонце в сітці». Про це повідомляє пресслужба компанії «Артхаус Трафік», яка брала участь у створенні картини.

«Цензорка» – це дебютна повнометражна ігрова картина словацького режисера і сценариста Петера Керекеша. Стрічка претендує на звання найкращого ігрового фільу, приз за режисуру, сценарій, операторську роботу, монтаж, звук, музику, костюми, головну жіночу роль (номіновані одразу дві українські акторки – Марина Клімова та Ірина Кірізєва) та жіночу роль другого плану (українка Любов Василіна).

У центрі сюжету – молода жінка Леся, яка щойно народила первістка і була засуджена до ув'язнення в одній із виправних установ Одеси. 

Проєкт стрічки «Цензорка» став одним із переможців пітчингу патріотичного кіно від Мінкульту. Зйомки проходили в Одесі в 2019 році.

Проєкт фільму «Цензорка» отримав головні нагороди секцій Work in Progress Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах у 2017 році й Одеського міжнародного кінофестивалю у 2018 році. У вересні 2021-го фільм здобув нагороду в секції «Горизонти» за найкращий сценарій на 78-му Венеційському кінофестивалі. Також команду фільму нагородили на 13-му міжнародному кінофестивалі в Les Arcs (Франція).

Ілюстрація: кадр із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY