detector.media
06.04.2022 13:27
КЖЕ закликала виключити російську колегію з Альянсу Незалежних Прес Рад Європи
КЖЕ закликала виключити російську колегію з Альянсу Незалежних Прес Рад Європи
КЖЕ: Російська «колегія» не засудила перетворення більшості російських медіа, в тому числі державних, на пропагандистські, шовіністичні, брехливі рупори Путіна.

Комісія з журналістської етики  закликала виключити російську «Общественную коллегию по жалобам на прессу» та її представників з Альянсу Незалежних Прес Рад Європи через бездіяльність щодо багаторічної брехні, маніпуляцій та розпалювання мови ворожнечі у російських медіа щодо України.

КЖЕ зауважила, що  російська «колегія» не засудила перетворення більшості російських медіа, в тому числі державних, на пропагандистські, шовіністичні, брехливі рупори Путіна, що сприяло скочуванню росії в диктатуру.

Така бездіяльність призвела до нічим не виправданого широкомасштабного вторгнення армії Росії на територію України і до звірств, які вчиняли та продовжують вчиняти солдати та командири армії Росії в Україні.

«Таких прикладів багато, вони є широко відомими. Один з останніх — це публікація у виданні РИА.Новости під заголовком "Що росія має зробити з Україною?", наповненому мовою ненависті https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

Найпершим завданням будь-якої прес-ради у світі, і так само завданням AIPCE, є робота з дотримання Кодексу етики. А в будь-якому Кодексі етики найголовнішою цінністю є забезпечення аудиторій доступом до якісної, перевіреної, збалансованої інформації.

Вочевидь, у росії доступ до такої інформації є відсутнім вже багато років, внаслідок чого стало можливим викривлення картини світу та ненависть до загальнолюдських цінностей на усіх щабелях суспільства – від звичайних людей до військового командування».

КЖЕ происть підтримати прохання та виключити Росію та її представників з числа учасників Альянсу Незалежних Прес Рад Європи у найкоротший час: «Нам – Комісії з Журналістської Етики – немає що робити у одному Альянсі з такими людьми та організаціями».

Фото: Chris JL/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY