detector.media
06.04.2022 13:04
СБУ збирає докази воєнних злочинів Росії проти цивільних у Бучі та Бородянці
СБУ збирає докази воєнних злочинів Росії проти цивільних у Бучі та Бородянці
Зокрема, документуються факти жорсткого поводження та вбивств цивільного населення, правоохоронці збирають залишки форми окупантів та їхні документи.

Служба безпеки України у Києві та Київській області повідомила, що почала документувати та фіксувати злочини російської армії: використання заборонених міжнародним правом засобів ведення війни та вчинення злочинів проти цивільного населення, миру та безпеки людства. 

Вже задокументовано застосування активної артилерії та ракетних комплексів по житлових будинках та об'єктах цивільної інфраструктури, факти жорсткого поводження та вбивств цивільного населення. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).

Правоохоронці знайшли в Бородянці нерозірвані снаряди та осколки від російських ракет, вирви та пошкодження будинків від ворожих обстрілів реактивними системами залпового вогню «Град», «Ураган», артилерійських обстрілів та авіабомбардувань. Також знайдені залишки форми окупантів та їхні документи.

Зібрані докази планують використати як в українських, так і в міжнародних судах.

Читайте також: 

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав росіян встановлювати VPN, щоб знати правду про злочини російської армії в Україні.

Фото: facebook.com/ssu.kyiv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY