detector.media
05.04.2022 22:25
У Мелітополі окупанти друкують агітки під брендом медіахолдингу «МВ» — видавець
У Мелітополі окупанти друкують агітки під брендом медіахолдингу «МВ»  — видавець
Єдиний спосіб захистити ім'я газети – надати цій історії розголосу, каже Михайло Кумок.

Російські окупанти поширюють пропаганду під виглядом видання «Мелитопольские ведомости». Про це у коментарі «Детектору медіа» розповів видавець медіахолдингу «МВ» Михайло Кумок.

За його словами, у Мелітополі безкоштовно роздають друковану агітку з логотипом «Мелитопольские ведомости» та контентом, до якого редакція не має жодного стосунку.

«Нашим виданням довіряли. Як тепер пояснити читачам, що наш бренд використовують незаконно? Серед них і читачі, які не мають доступу до інтернету. У місті навіть мобільний зв’язок ненадійний. Ми сподіваємося на підтримку електронних ЗМІ та на те, що мелітопольцям перекажуть новини про нас», – сказав Михайло Кумок.

Як розповів видавець, колектив медіахолдингу остаточно втратив доступ до робочих місць з 23 березня. Цього дня, як повідомляв «Детектор медіа», російські силовики фактично викрали трьох журналісток медіахолдингу Євгенію Борян, Юлію Ольховську та Любов Чайку. Їх затримали люди, які не пред’явили документів. За годину журналісток намагалися схилити до співпраці з Росією, однак ті відмовилися виконувати будь-які завдання.

Два тижні тому російські силовики викрадали і всю родину Михайла Кумка. Видавець каже, що нагадав росіянам, що є громадянином Ізраїлю.

Зараз, за його словами, колектив редакції журналістську діяльність не веде. Погроз чи переслідування співробітників в тимчасово окупованому Мелітополі немає, розповів Михайло Кумок. Але, наголосив він, сам бренд «МВ» через російську пропаганду несе і репутаційні, і фінансові втрати.

Медіахолдинг «МВ» – найбільша медіакомпанія Мелітополя та один з лідерів медіаринку Запорізької області. Видає газети «Мелитопольскі відомості», «Надія», «Програмка». Також до медіахолдингу входить сайт mv.org.ua, рекламне агентство, друкарня, мережа кіосків.

Фото підробленої агітки – з фейсбук-сторінки Української Асоціації Медіа Бізнесу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY