detector.media
05.04.2022 19:37
Міжнародна спільнота Cisac перерахувала 2,7 млн грн українським авторам та біженцям
Міжнародна спільнота Cisac перерахувала 2,7 млн грн українським авторам та біженцям
Для цього спілка створила благодійний фонд.

Міжнародна авторська спільнота Cisac зібрала та виплатила 2,7 млн. грн. 228 українським правовласникам, а також волонтерським організаціям, які опікуються біженцями. Про це повідомляє громадська спілка «Українська агенція з авторських та суміжних прав (УААСП), яка є членом Cisac.

9 березня 2022 року радою директорів світової авторської спільноти Cisac було створено благодійний фонд Creators for Ukraine для збору коштів на підтримку творців та біженців, які опинилися у скрутному фінансовому положенні через військову агресію Росії.

29 березня 2022 року за ініціативи товариства музичних авторів Artisjus було створено проєкт Songs For Ukraine в рамках ініціативи #CreatorsforUkraine.

«Музичні товариства з усього світу окрім засудження агресії РФ та призупинення виплат роялті російським ОКУ (організаціям колективного управління), направили фінансову допомогу у благодійний фонд Creators for Ukraine», – повідомляє УААСП.

Серед тих, хто  направив фінансову підтримку Україні: американське товариство композиторів, авторів і видавців ASCAP, британська організація PRS for Music, найбільша ОКУ Канади SOCAN, чеська організація OSA, латвійська ОКУ AKKA/LAA, італійське товариство авторів і видавців SIAE, ірландська організація IMRO, товариство європейських авторів та композиторів SESAC, європейська авторська асоціація GESAC, міжнародна рада музичних творців CIAM, португальська організація SPA, міжнародна організація About Writers & Directors Worldwide та інші партнери ГО «УААСП».

Зібрані кошти направляються до волонтерських організацій, які опікуються українськими біженцями за кордоном, на гуманітарну допомогу, яка надається Україні, іншу допомогу постраждалим, а також перераховуються на рахунок ГО «УААСП» для виплати авторам.

«Кошти з першого траншу у розмірі 2,7 млн. грн. було розподілено між 228 правовласниками, так в першу чергу допомогу отримали: люди похилого віку, жінки, особи, що перебувають в зоні активних бойових дій та захисники в ТрО. Це стало не аби якою підтримкою і приємною несподіванкою для українських творців, про що свідчать подяки від багатьох авторів», – повідомляє УААСП.

Нагадаємо, УААСП розірвала міжнародну угоду з російською організацією колективного управління «Российское Авторское Общество» (РАО) в односторонньому порядку. А зібране на користь російських виконавців роялті (7 мільйонів гривень)  спілка вирішила перерозподілити між українськими авторами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY