detector.media
05.04.2022 16:53
Уряд Німеччини закликав російськомовних мешканців не вірити пропаганді з росЗМІ
Уряд Німеччини закликав російськомовних мешканців не вірити пропаганді з росЗМІ
У неділю в Берліні відбувся автопробіг нібито на захист прав російськомовних.

Уряд Німеччини закликав російськомовних мешканців країни не вірити пропаганді з російських ЗМІ та отримувати інформацію про війну в Україні та інші політичні події з незалежних джерел. Про це пише Spiegel.

«Федеральний уряд просить російськомовних людей у ​​Німеччині отримати вичерпну інформацію від різних національних та міжнародних ЗМІ. Ніхто не має вірити кампанії дезінформації російських державних ЗМІ з її цинічним висвітленням подій», – сказав заступник речника уряду Вольфганг Бюхнер у Берліні.

У неділю, 3 квітня, близько 900 людей у ​​Берліні взяли участь в автопробігу з російськими прапорами. Також поліція помітила використання символу Z, яким російські війська позначають свою техніку під час повномасштабного вторгнення в Україну. Учасники пробігу вимагали «захистити російськомовних від дискриминації».

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко раніше заявив, що не можна довіряти жодним ресурсам інформації з території країни-окупанта.

Зазначимо, що «Детектор медіа» від початку повномасштабного вторгнення фіксує та спростовує російську брехню. Про головні фейки можна послухати в ефірі «Українського радіо» щодня о 07:50 та 19:50. Також можна підписатись на подкаст «Русскій фейк, іді на***!» у Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO АудіоНВ ПодкастиAnchor.fmRadioPublicCastboxPocket CastsAmazon Music та Spotify.

Також ДМ у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну. Почитати можна за посиланням.

Ілюстрація: Антон Шишенок / hromadske

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY