detector.media
05.04.2022 11:10
«Зеонбуд» не знає причини відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналів
«Зеонбуд» не знає причини відключення «Еспресо», Прямого та 5 каналів
За інформацією джерел «Детекторa медіа», канали могли відключити через те, що вони не транслюють цілодобово марафон «Єдині новини».

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал. Про це у коментарі «Детекторy медіа» сказав керівник компанії Володимир Манжосов.

За його словами, «Зеонбуд» зараз виконує технічну функцію і просто транслює сигнал.

«Ми  взагалі не помітили, що щось змінилось», – сказав він.

Нагадаємо, 19 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким підпорядкував «Зеонбуд» Концерну РРТ.

«Детектор медіа» надіслав запитання директору Концерну РРТ Кирилу Данилову, мобільний пана Данилова не відповідає.

Технічний директор концерну Сергій Семерей сказав  «Детектору медіа», що в умовах війни може давати коментар лише через офіційний запит.

Офіційний запит до Держспецзв’язку, якому підпорядковується Концерн РРТ, «Детектор медіа» надіслав. Відповідь на запит готується.

Втім, за неофіційною інформацію, причиною відключення є відмова каналів транслювати марафон «Єдині новини» у повному обсязі. Адже 19 березня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.  

5 канал, Прямий та «Еспресо» змінили свій ефір і долучились до трансляції марафону «Єдині новини». Як  пишуть у своїй заяві журналісти 5 каналу та Прямого, вони дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики і левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента.

«Левову частку», але не весь ефір.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Фото: Robert Geiger/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY