detector.media
03.04.2022 12:17
Російський канал перервав трансляцію матчу Бундесліги через заклики на підтримку України – УНІАН
Російський канал перервав трансляцію матчу Бундесліги через заклики на підтримку України – УНІАН
Під час трансляції в кадр потрапляли банери на підтримку України і гасла проти російської військової агресії.

Російський канал «Матч! Футбол 3» перервав початок трансляції матчу«Борусія» – «РБ Лейпциг», пише УНІАН.

На 13-й хвилині коментатор Ігор Кітманов повідомив, що показ матчу не продовжиться, і попросив вибачення у глядачів. «На жаль, ми повинні перервати нашу трансляцію з незалежних від нас причин. Прийнято вважати, що футбол поза політикою, але в Бундеслізі не завжди дотримується цього правила», — сказав Кітманов.

Як виявилося, під час трансляції в кадр потрапляли банери на підтримку України і гасла проти російської військової агресії.

Раніше російські в ефірі російських телеканалів і онлайн-платформ підміняли кадри з офіційних трансляцій матчів, де гравці і вболівальники засуджували військове вторгнення Росії в Україну. «Матч ТВ» замінив кадри з українськими прапорами під час переможного матчу «Вест Хема» проти «Севільї»в Лізі Європи. А російський стрімінговий сервіс-транслятор Ла Ліги Okko приховав напис «Stop Invasion» («Зупиніть вторгнення») під час поєдинку «Реал"» — «Барселона».

Нагадаємо, на початку лютого російський федеральний канал «Матч ТВ»  злякався кричалок українськиїх уболівальників. Під час матчу чемпіонату Європи з мініфутболу між Росією і Україною у Нідерландах вболівальники  скандували«Героям слава! Украіна понад усе! Путін х****!».

Через це організатори матчу поширили аудіозвернення українською: «Прохання до українських вболівальників не скандувати неспортивні речівки».

Щоб не транслювати голоси трибун, «Матч ТВ» під час футбольної трансляції увімкнув інтершум. А Російський футбольний союз (РФС) звернувся до УЄФА з проханням відкрити дисциплінарне розслідування через кричалки українських цболівальників на півфіналі чемпіонату Європи з футзалу у Нідерландах. 

Тим часомп кілька провідних європейських чемпіонатів, зокрема, англійська Прем'єр ліга і французька Ліга 1, вже відмовилися транслювати свої матчі в Росії.

Керівництво Української прем’єр-ліги закликає інші чемпіонати наслідувати приклад АПЛ і Ліги 1 і припинити показ своїх ігор в РФ.

Скріншот: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY