detector.media
02.04.2022 13:35
Роскомнагляд складе протокол на Вікіпедію через публікацію про вторгнення Росії
Роскомнагляд складе протокол на Вікіпедію через публікацію про вторгнення Росії
У статті наводяться дані ООН та численних ЗМІ.

У Роскомнагляді заявили про претензії до «Вікіпедії» через публікацію статті «Вторгнення Росії до України» («Вторжение России на Украину (2022)»). Про це повідомляється у телеграм-каналі відомства.

«Роскомнагляд складе протокол про адміністративне правопорушення за статтею 13.41 КоАП Росії щодо інтернет-порталу «Вікіпедія» за невидалення недостовірних суспільно значущих матеріалів, а також іншої забороненої інформації», – йдеться у повідомленні російського регулятора.

Відповідно до вимог Генеральної прокуратури Росії Роскомнагляд направив повідомлення адміністрації інтернет-ресурсу негайно видалити статтю, назвавши її «недостовірною інформацією», «спрямовану на дезінформацію російських користувачів».

У Центр протидії дезінформації при РНБО України заявили: «Рашисти дискредитують Вікіпедію, щоб переконати населення у фейковості будь-якої інформації про війну в Україні».

Нагадаємо, контент Вікіпедії створюється спільнотою авторів та підтверджується відповідними посиланнями на першоджерела.

Нагадаємо, 4 березня Держдума Росії ухвалила закон про введення кримінальної відповідальності за «публічне поширення свідомо неправдивої інформації про дії російської армії». 

24 березня стало відомо, що Роскомнагляд обмежив доступ до інтернет-сервісу Google News на території Росії. Підставою для цього стало те, що «американський інтернет-ресурс новин забезпечував доступ до численних публікацій і матеріалів, які містили недостовірну суспільно значущу інформацію про хід спеціальної військової операції на території України».

21 березня Росія «визнала» Meta «екстремістською організацією» та заборонила Facebook та Instagram. 

Також цього місяця влада Росії почала блокувати сайти російської служби «Радіо Свобода», BBC та Deutsche Welle. Про призупинення роботи в Росії оголосила британська компанія суспільного телерадіомовлення BBC.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY