detector.media
02.04.2022 12:56
Загинув фотожурналіст Макс Левін
Загинув фотожурналіст Макс Левін
У Максима Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, дружина та літні батьки.

Фотожурналіста Максима Левіна 1 квітня знайшли вбитим у селі Гута-Межигірська Київської області. Про це Інституту масової інформації повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Тіло журналіста знайдене на території села Гута-Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї», — йдеться в повідомленні.

Поліція знайшла тіло фотожурналіста 1 квітня.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, дружина та літні батьки. Дату і місце прощання із Максом Левіним родина повідомить найближчим часом. Допомога родині:

Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

ПриватБанк: 5168757403122528 – Інна Варениця.

Редакція «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття родині, близьким, друзям та колегам Максима Левіна.

13 березня Максим Левін перестав виходити на зв'язок

LB.ua пише, що Максим Левін працював разом із Олексієм Чернишовим, військовим та в минулому фотографом. Доля Олексія Чернишова наразі невідома. Вишгородська окружна прокуратура веде кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Максим Левін залишив автівку біля села Гута-Межигірська та пішов у бік села Мощун. З його телефону надійшло повідомлення об 11:23, після чого він більше не виходив на зв'язок і не з'являвся в мережі. Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс мав працювати, розпочались досить інтенсивні бойові дії, під час яких він міг дістати поранення або потрапити в полон до окупантів.

Левін працює як фотокореспондент і документальний фотограф та оператор для багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske.

Фото Левіна публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL). Більшість його документальних проєктів пов'язані з війною в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY