detector.media
01.04.2022 19:09
У «Librarius» відкрили безкоштовний доступ до частини книжок
У «Librarius» відкрили безкоштовний доступ до частини книжок
Доступ до них буде відкритий до 30 травня.

Цифрова бібліотека «Librarius» 1 квітня повідомила, що відкрила безкоштовний доступ до книжок видавництв «Портал», «Ранок», «АССА», Видавництво Анетти Антоненко, «Літера V», «Віват» та українських авторів «Фабули».

«З початку повномасштабної війни ми в Librarius не відкривали безкоштовний доступ до книг, бо це було б порушенням контрактних зобов’язань, згідно яких видавець не має права безкоштовно розповсюджувати книжки без письмового погодження з агентом автора. Це здебільшого стосується перекладної літератури, де ці моменти прописані в угоді, — пояснив засновник проєкту, власник видавництва «Лабораторія» Антон Мартинов. — За цей місяць ми не сиділи без роботи, а переговорили з видавцями, агентами і авторами і поступово відкривали безкоштовний доступ до тих книг, де отримали на це люб’язний дозвіл».

У Librarius розповіли, що всі безкоштовні книжки зібрали в каталоги на головній сторінці застосунку. Доступ до них буде відкритий до 30 травня. Також у цифровій бібліотеці додали, що перелік безкоштовних книжок можуть доповнити, адже ще тривають переговори з іншими видавцями та правовласниками.

Крім того, видавництво «Лабораторія» теж планує найближчим часом відкрити певні книжки для безкоштовного читання. «Маємо пройти юридичну процедуру. Сподіваюсь, що зможемо домовитися і відкрити на час воєнного стану 25-30% портфоліо, але затвердження з правовласниками потребує часу. Ми прекрасно розуміємо, що безкоштовне розповсюдження книжок не додасть галузі монетизації, тому доступ буде обмежено терміном воєнного стану, а по деяких видавцях і меншим. І так, безкоштовний контент буде доступний українцям по всій планеті», — повідомив Мартинов.

Завантажити Librarius можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у середині березня на Yakaboo розпочалася акція підтримки читачів на період війни. Понад 50 українських видавництв та авторів погодилися знадати для безкоштовного прочитання електронні та аудіокнижки. Вони доступні в додатку інтернет-книгарні Yakaboo.

Ілюстрація: Librarius

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY