detector.media
01.04.2022 17:00
Стрічка «Назовні» української режисерки Ольги Журби змагатиметься на кінофестивалі Hot Docs у Канаді
Стрічка «Назовні» української режисерки Ольги Журби змагатиметься на кінофестивалі Hot Docs у Канаді
Фільм отримав підтримку від Держкіно, IDFA Bertha Fund, Нідерландського кінофонду, Данський кіноінституту, International Media Support, visions sud est, Українського інституту.

Стрічка «Назовні» української режисерки Ольги Журби змагатиметься у програмі International Spectrum на кінофестивалі документального кіно Hot Docs у Канаді. Про це повідомляє пресслужба Держкіно. Цього року Hot Docs триватиме з 28 квітня до 8 травня.

«Назовні» – це історія хлопця Роми: від того, як він був 13-річним на барикадах Майдану, до життя в маленькому кримінальному провінційному містечку у 18 років.

«Для мене Рома – це збірний образ дітей, які змалечку ростуть в жахливих життєвих обставинах. Їх покидають батьки, доля, але найгірше, що з ними трапляється, – це байдужість суспільства. Ми помічаємо цих дітей, тільки коли вони шкодять нам, а потім саджаємо їх за ґрати. Але що якби ми помітили їх раніше?» – задається питанням режисерка Ольга Журба. Цей фільм – її повнометражний документальний дебют.

Фільм створено у копродукції трьох країн: України (кінокомпанія Moon Man), Нідерландів (Tangerine Tree) та Данії (Final Cut for Real).

Проєкт стрічки із робочою назвою «Рома» став одним із переможців 12-го конкурсного відбору Держкіно.

Раніше фільм «Будинок зі скалок» про українських дітей отримав головну нагороду на фестивалі в Чехії.

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY