detector.media
01.04.2022 15:47
Викрадену журналістку Ірину Дубченко планують обміняти на військовополонених – голова Запорізької ОВА
Викрадену журналістку Ірину Дубченко планують обміняти на військовополонених – голова Запорізької ОВА
«Головне в цій історії – щоб усі знали, що ця людина пропала, це вже значною мірою убезпечить її життя», – вважає Олександр Старух.

Викрадену російськими окупантами журналістку Ірину Дубченко планують обміняти на російських військових, які потрапили в полон в Україні. Про це в інтерв'ю каналу TV5 розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

«Ірину Дубченко викрали в Розівці й вивезли в Донецьк за допомогу пораненим солдатам. У нас створений одразу був центр, його очолили люди, які мають досвід цієї діяльності безпосередньо, юристи. І ми концентруємо всю інформацію про людей, які зникли. Також цю інформацію фіксує військова частина.

Головне в цій історії – щоб усі знали, що ця людина пропала, це вже значною мірою убезпечить її життя. Легше ми не можемо зробити, але убезпечити, щоб людина залишилась живою, коли всі проінформовані, коли ми знаємо, запитуємо про це на міжнародному рівні, ми можемо.

Зараз такий список уже довгий, це і міські голови, і активісти, і журналісти. Ми маємо досвід на Донбасі таких історій. Будемо чекати, коли буде обмін, щоб їх обміняти на військовополонених країни-агресора», – розповів Старух.

Про викрадення Ірини Дубченко стало відомо 28 березня. Загалом російські окупанти викрали в Україні близько 30 місцевих лідерів, активістів та журналістів

Фото: 061.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY